tiistai 19. kesäkuuta 2018

Karting 18.6.

18.6. koimme varsinaista vauhdin huumaa, kun lähdimme Luupin kanssa kokeilemaan karting-ajelua Tattarisuolle! Sekä minä että Suvi emme olleet koskaan aiemmin ajaneet karting-autoilla, joten ilmassa oli jännityksen ja innostuksen sekaista tunnelmaa. Puoliltapäivin lähdimme Kontulasta kohti Tattarisuota, joka sijaitsee Malmin lentokentän läheisyydessä.

Ennen radalle pääsyä käytiin läpi kartingin yleiset ohjeet ja säännöt, minkä jälkeen valitsimme ajovarusteet eli haalarin, suojamyssyn, hanskat ja kypärän sekä lopuksi oman kulkupelin. Sen jälkeen asetuimme radalle ja jokaisen autoa alettiin käynnistelemään yksi kerrallaan. Kun kaikki autot oli saatu startattua, oli vihdoin lähdön aika!

Jokainen lähti liikkeelle vuorollaan ja niin koitti myös minunkin aikani päästä vauhtiin. Ensikertalaisena päätin aloittaa ajamisen hieman varoen ja varsinkin mutkissa auton kontrollointi tuotti aluksi vaikeuksia. Pienen totuttelun jälkeen ajaminen alkoi kuitenkin tuntua jo helpommalta ja uskalsin lisätä enemmän kaasua. Noin viiden kierroksen jälkeen meidät ohjattiin ajamaan varikolle, jolloin huomasin, että omassa autossani oli jotain vikaa.

Yhtäkkiä koko kapistus sammui eikä kaasupoljin enää toiminut. Henkilökunta riensi paikalle tarkistamaan tilanteen, jolloin selvisi, että auton kytkin oli mennyt rikki. Ei auttanut muu kuin työntää kulkupeli pois radalta ja valita uusi auto. Tämän jälkeen pidimme pienen tauon, jonka jälkeen hyppäsimme takaisin autoihimme ja valmistaudumme toiselle osuudelle. Se meni taas sulavammin kuin ensimmäisellä kerralla eikä autoonkaan tullut enää mitää ongelmia.

Viiden kierroksen jälkeen ajelut oli ajettu, ja palautimme automme takaisin paikoilleen. Riisuimme suojavarusteemme, kiitimme henkilökuntaa ja lähdimme takaisin Kontulaan hyvillä mielin. Kokemuksena karting-ajelu oli jännittävä, ehkä hieman pelottavakin mutta päällimäisenä erittäin miellyttävä ja ainutlaatuinen. Mitään sen vakavampaa ei tapahtunut, joten kartingia voisi ihmeessä kokeilla joskus toistekin :)

Eino








Iso kiitos Samille avusta kuvien otossa!<3


Se oli niiiiiiiin siistiä (!!), menkää ihmeessä kokeilemaan jos on mahdollista. Kannattaa pitää silmät ja korvat auki, sillä Luuppi saattaa järjestää retken Tattarisuolle joskus toistekin;).


Suvi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti