torstai 7. kesäkuuta 2018

Vesalan peruskoulun kasvihuone

Kesätoimittajina meillä on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan erilaisiin tapahtumiin. Toiset niistä ovat todella erityisiä ja siksi niistä on suuri ilo päästä kertomaan täällä blogin puolella.

Keskiviikkona 6.6 lähdimme Einon ja kameroiden kanssa kesäpäiväleiriläisten kanssa Vesalan peruskoululle. Koulun sisätiloissa oli kasvihuone, joka on koristeltu erilaisilla kasvilajikkeilla. Hienointa kasvihuoneessa oli kuitenkin se, että heti huoneeseen astuttaessa pystyi sekä kuulemaan, haistamaan, että näkemään elämän monimuotoisuuden. Kasvien lisäksi huoneesta löytyy erilaisia eläimiä hiiristä iguaaniin.


Lukukauden aikana koulun oppilaille jaetaan eri vastuualueita, jolloin jokaisen tehtävänä on huolehtia eläimelleen tarpeeksi ruokaa ja juotavaa. Kesälomalla eläimiä on mahdollisuus viedä kotiin hoidettavaksi. Kasvihuoneella hoidettavia eläimiä olivat mm. hiiret, linnut, kanit, gerbiilit, kilpikonnat, iguaanit, sauvasirkat ja monet muut eläinkunnan ihmeet.


Lisandra 7v kertoi minulle, että hänen lempieläimiänsä kasvihuoneelta ovat gerbiilit, "Gerbiilit ovat vikkeliä otuksia ja niitä on kiva hoitaa." Ongelmitta eläinten hoitaminen ei ole sujunut, sillä joskus tarkasta vahtimisesta huolimatta joku pääsee karkaamaan, "Kerran emme meinanneet millään saada kaneja palaamaan häkkiin, joten koitimme houkutella niitä  porkkanoiden avulla. Kanit kerkesivät  aina syödä porkkanat, mutta me emme millään meinanneet saada niitä kiinni", Lisandra kertoi minulle ujosti hymyillen.


Pisteitä Vesalan peruskoululle kasvihuoneesta, sillä meistä kumpikaan ei ole kuullut vastaavasta aikaisemmin. Kasvihuoneesta löytyy paljon positiivisia puolia lasten opiskeluun. Se luo nuorille hienon mahdollisuuden tutustua erilaisten kasvien ja eläinten elinkaareen. Myöskään monet lapset eivät saa omia lemmikkejä kotiin mahdollisista allergioista johtuen, joten silloin koulussa on mahdollista hoitaa mieleistä lemmikkiä. Yhteinen puuhastelu lähentää oppilaita ja opettaa toimimaan yhteistyössä toisten kanssa. 









- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti