keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

NutaFudis 5.6. - Jalkapalloa ja hauskanpitoa!



Tiistaina 5 kesäkuuta kävimme tutustumassa Helsingin itäisten nuorisotalojen järjestämään NutaFudis-toimintaan Myllypurossa ja Vuosaaressa. Sateisesta ja viileästä päivästä huolimatta paikalla oli paljon innokaita lapsia ja nuoria.

Ensimmäisenä matkasimme seuraamaan nuoria Myllypuron tekonurmella, jossa nuoret saivat lämmitellä, syötellä ja vedellä. Sen jälkeen oli varsinaisen pelaamisen vuoro. Joukkueita jaettaessa nuoret halusivat, että he pelaisivat keskenään ja ohjaajat heistä erillään. Valokuvaamisen lomassa myös me toimittajat pääsimme hieman pallottelun makuun.

Myllypurossa haastattelimme myös kahta nuorta. Muscab, 14, ja Matvey, 15, kertoivat tulleensa kentälle näkemään kavereitaan ja pitämään hauskaa. He toivovat Helsingin kaupungin järjestävän tulevaisuudessakin lapsille ja nuorille vapaa-ajan toimintaa, kuten jalkapalloa, koripalloa ja muita urheilulajeja.

Myllypurosta matkamme jatkui vielä idemmäs, kohti Vuosaarta. Siellä oli tarkoitus olla jalkapallotoimintaa Kallahden kentällä, mutta huonosta säästä johtuen jalkapallopelit oltiin siirretty viereisen Kallahden koulun sisätiloihin. Sisältä salista paljastuikin innokas ja runsaslukuinen joukko lapsia ja nuoria, jotka olivat paenneet koleaa alkukesän päivää sisätiloihin pelaamaan palloa. Käynnissä oli jalkapalloturnaus, jonka joukkueet oli koottu paikalla olevista pelaajista. Tiiviissä, viiden minuutin peleissä riitti tunnelmaa, ääntä ja vauhtia.

Kesätöissä jalkapallotoiminnan ohjaajana oleva Ferhat kertoi hakeneensa ohjaajaksi, koska hänestä on mielenkiintoista ja kivaa toimia erilaisten ja eri ikäisten ihmisten kanssa. Ferhatista on hienoa, että jalkapallo tuo yhteen monenlaisia ihmisiä, niin pieniä lapsia kuin teinejä. Vaikeaksi työssään hän mainitsee otteluiden tuomarointiin liittyvät haasteet, sillä pelaajilla on tapana valittaa melko tiuhaan tuomarin päätöksistä. Ferhatista Helsingin kaupungin tulisi panostaa erityisesti nuoriin. Heille voisi esimerkiksi järjestää enemmän erilaisia turnauksia ja kilpailuja. Ferhatilla itsellään on myös jalkapallotaustaa, sillä hän pelaa Valtti B1 -joukkueessa. Työnteon lisäksi aikoo hän pitää kesällä myös hauskaa.

Kokonaisuudessaan päivä oli mielestämme mielenkiintoinen ja antoisa. Oli mukavaa jutella erilaisten nuorten kanssa ja tutustua myös ohjaajiin. Viileästä päivästä huolimatta pääsimme itsekin liikkumaan eri paikoissa itäisessä Helsingissä.



                                                   




Nutafudista järjestetään ympäri Helsinkiä kesäkuun ajan. 
Nutafudiksen työntekijät keräävät nuorista joukkueita, jotka kohtaavat toisensa kesäkuun viimeisellä viikolla nuta-cupin merkeissä.

Herttoniemi - Herttoniemenrannan ala-asteen kenttä Ma-pe klo. 15-20
Myllypuro - Myllypuron tekonurmi kenttä (Myllytontunpolku 1) Ma-pe klo.12-16
Vuosaari - Kallahdenkenttä (Kallahdenraitti 3) Ma-pe  klo. 14-19


- Eino






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti